031/888-299 info@refleksoterapije.si

  Kontakt

  Terapevtsko lepotni salon Harmonija deluje na dveh lokacijah:

  Salon Harmonija
  Kranjska ulica 4
  4240 Radovljica

  Hotel Marinšek - Wellness - Svet savn
  Glavna cesta 2
  4202 Naklo

  T: 031/888-299
  E: info@refleksoterapije.si

  Masaže

  Masaže

  Terapevtska masaža obraza
  Primerna je za NAJSTNIKE z težavno aknasto kožo, po možganski kapi, po parezi obraznega živca, po opeklinah. Koža se z močno masažo obraza, ki vsebuje tudi tehnike Japonskega liftinga prične obnavljati. Ugodno vpliva tudi na odvajanje vode. Ljudje z brazgotinami po opoklinah poročajo predvsem po blagodejnih vplivih v zimskem in poletnem času, saj je brazgotinasta koža bolj pripravljena na vremenske spremembe. Masaža se izvaja z izključno naravnim šipkovim oljem, vsebuje celotno nego obraza (piling, nanos maske, hrnaljive kreme). Vsaka masaža pa vsebuje tudi KRISTALOTERAPIJO- masažo obraza z kristalnimi kroglicami.

  Masaža obraza za moške
  Vedno več moških namreč negovanemu videzu pripisuje velik pomen. Nega mora biti preprosta a učinkovita.
  3 koraki nege obraza za negovano kožo vsakega moškega.
  V salonu za vas poskrbimo s površinskim čiščenjem kože, ki se nato nadaljuje s primerno izbranim pilingom. Ta s kože odstrani nečistočo in odmrle celice ter tako omogoči koži boljse sprejemanje hranilnih snovi. Temu sledi masaža obraza , ki se zakljuci z masazo z kristalnimi kroglicami. Na željo stranke sledi vnos hranilnih oziroma vlažilnih snovi s pomočjo mask. Nego zaključimo z nanosom primerne kreme.

  OMAJGAD masaža
  Hkratna masaža obraza in stopal je posebnost našega salona. Izvajata jo dve terapevtki istočasno. Ne izvaja se na klasični masažni mizi, pač pa na posebej prirejenem stolu, ki omogoča prijetno ležanje brez bolečin v hrbtu. Traja 45 min.

  Klasična masaža

  Klasična masaža je sproščanje napetih mišic telesa z različnimi masažnimi prijemi. Pri klasični masaži uporabljamo različne masažne tehnike, kot so gladenje, gnetenje, vtiranje, tapkanje in tresenje.V okviru naštetih tehnik se izvaja več variacij  glede na velikost, obliko in tudi trdoto mišic. Glavni cilj je doseči mišično sprostitev. Jakost masaže se prilagaja posamezniku glede na njegovo željo in zdravstveno stanje. Klasična masaža poteka 60 minut ali 90 minut, delna masaža pa običajno 30 minut oziroma po dogovoru tudi 45min. Klasična masaža 60 minut zajema masažo hrbta, vratu, rok in nog oziroma po dogovoru. Klasična masaža 90 min zajema masažo glave, vratu, prsnega koša, hrbta, trebuha, rok in nog oziroma po dogovoru. Delna masaža 30 in 45 minut zajema: - masažo hrbta ali - masažo glave in obraza ali - masažo nog – stopal .
  Pozitivni učinki masaže:
  - zmanjšuje bolečine v mišicah in sklepih, - boljša prekrvavitev, - večja gibljivost,raztegljivost in prožnost mišic, - izboljša se pretok limfe - izboljša se prebava - izboljšuje duševno počutje - pomirja in sprošča

  Športna masaža

  Športna masaža je specializirana masaža, namenjena tako rekreativcem kot vrhunskim športnikom. Masaža je namenjena pripravi in ohranjanju športnikove forme, preprečevanju in odpravi možnih poškodb, izboljšanju psihofizičnega stanja,vspostavitvi normalnega,nebolečega gibanja in koordinacije,povrnitvi funkcionalnega stanja pred poškodbo. Športno masažo delimo na tri enote oz vrste masažnih tehnik:
  1.Pripravljalna masaža Izvaja se pred športno aktivnostjo. Namenjena je segrevanju mišic, povečanju prekrvavljenosti in generalni pripravi telesa na fizični napor.
  2. Tekmovalna masaža Izvaja se med samim fizičnim naporom in služi sprotnemu obnavljanju energije, pomaga pri podaljševanju napora in posledično izboljšanju rezultatov.  
  3. Regeneracijska masaža Izvaja se po športni aktivnosti in ima kot cilj odpraviti vse stranske produkte mišične obremenitve. S tem ponovno vspostavimo fiziološko ravnovesje gibalnega aparata.

  Sprostitvena masaža

  Kot že samo ime pove , je masaža namenjena sprostitvi. S sprostitveno masažo se v telesu prebuja harmonija, odpravlja stres, napetost, vse blokade in negativna energija. V telesu vspostavlja ravnovesje in pomaga telesu, da se regenerira. Masaža poteka 60 min ali 90 min in zajema celotno telo.

  Vakuumska masaža

  Vakuumska masaža je stara terapevtska tehnika, pri kateri terapevt uporablja ventuze, ki jih polaga na pacienta. Tehnika je sicer poznana na vseh kontinentih, vendar se je najbolj razvila na Kitajskem v okviru kitajske tradicionalne medicine. Ventuze so stekleni, plastični ali silikonski kozarci, ki jih terapevt polaga na telo pacienta. So v obliki krogel in imajo ravno odrezane in zbrušene robove, kar omogoča dobro tesnenje. Masaža traja 60 minut in zajema celotno telo.
  Ventuze uporabljamo za: -  zmanjševanje celulita -   zmanjševanje oteklin -   preoblikovanje telesa -   zmanjševanje obsega telesa -   protibolečinsko
  Učinki vakuumske masaže so: - lepša, bolj čvrsta, prožna in napeta koža - stimuliranje cirkulacije krvi in pretoka limfe - vspodbujanje nastajanja kolagena - izboljšuje presnovo  - pospešuje izločanje znoja in loja - povečuje mišični tonus  - rahlja vozličke  - sprošča telo  - pomaga pri atrofičnih mišicah  - lajša bronhitis in astmo  - pomaga pri migrenah in glavobolih

  Protibolečinska masaža hrbta

  To je vakuumska masaža, ki je popolno nasprotje klasični masaži. Pri klasični masaži izvajamo pritisk na mišice in tkiva, pri vakuumski pa tkiva, mišice in kožo privzdigujemo. Pri tem uporabljamo ventuze- pripomoček, ki je izdelan iz medicinskega silikona. Vakuumska masaža je zelo učinkovita pri bolečinah v hrbtu, križu in ramenih, izboljša prekrvavitev, pomaga pri zdravljenju pljučnih obolenj ( astma, bronhitis ) Izvaja se 15 - 30 min ali v kombinaciji z ročnimi tehnikami 40min.

  Poporodna masaža

  Poporodna masaža je namenjena mamicam od 6 tedna po porodu naprej. Je ena najkoristnejših terapij za mamice po porodu, ker je izredno sproščujoča, krepi dobro počutje in čustveno umirjenost, odstrani odvečno tekočino iz tkiv, okrepi trebušne mišice, poravna hrbtenico in medenične kosti in s tem na najbolj sproščujoč način pospeši telesno okrevanje. Ko je mama sproščena se najbolj poveže s svojim otrokom. Vspostavi se zaupanje med otrokom in materjo in s tem velikokrat izginejo tudi težave z dojenjem, omilijo se krči in nemir pri dojenčku. Masaža poteka 60 min ali 90 min. Mamice lahko s seboj pripeljete tudi svoje dojenčke, kjer lahko počakajo poleg vas v lupinici ali pa kar pri vas v naročju, kjer se lahko dojijo, crkljajo in božajo tudi pri mamici v zavetju. Sproščena glasba in masaža pa bosta poskrbeli za udobje obeh.

  Masaža za nosečnice

  Neprijetna slabost, utrujenost, zastajanje vode v telesu, bolečine v križu, hrbtenici in nogah, napetost in stres, nastanek strij. Vse to so lahko manjše ali večje tegobe nosečnic, ki se jih z masažo lahko  olajša ali celo odpravi. Masaža med nosečnostjo je zelo priporočljiva, saj ugodno vpliva na krvni tlak nosečnice, izboljšuje njeno psihofizično stanje, odpravlja bolečine v križu, hrbtenici in nogah, pospešuje krvni obtok, preprečuje nastanek strij in poveča prožnost in sproščenost telesa, kar je še posebej pomembno za pripravo na porod. Masaža ni priporočljiva v prvem in zadnjem trimesečju, vmes (4 - 6 mesec) pa vsekakor v kolikor nosečnost poteka normalno. 

  Anticelulitna masaža

  Kaj je celulit? Celulit je naravna razporeditev maščobnega in vezivnega tkiva v podkožju, ki se kaže v obliki luknjic, ki na koži niso simetrično razporejene in so podobne lupini pomaranče ( ''pomarančasta koža'' ) Večinoma ga imajo ženske ( 80 – 90 % vseh žensk) in je predvsem problem estetske narave. Nastaja zaradi ravni hormona estrogena, ki je tipično ženski hormon, zaradi starosti in življenskega sloga.  Če se celulit pojavi pri moških, gre lahko za nepravilno delovanje endokrinih žlez in s tem tudi za zdravstveni problem.
  Kako odpravimo celulit? Lahko ga predvsem zmanjšamo in poskrbimo, da je manj viden, odpraviti ga skorajda ne moremo. Za odpravo je najbolj učinkovita zdrava prehrana, telesna vadba, masaža z uporabo krem, vakuumska masaža, limfna drenaža. Vakuumska masaža: To je stara terapevtska tehnika, pri kateri se uporabljajo ventuze, ki se polagajo na različne dele telesa. To so stekleni , plastični ali silikonski kozarci, ki so v obliki krogel in imajo ravno odrezane in izbrušene robove, kar omogoča dobro tesnenje. Sama uporabljam silikonske ventuze. Uporablja se jih za zmanjševanje celulita, zmanjševanje oteklin, preoblikovanje telesa in zmanjševanje obsega telesa.
  Učinki anticelulitne in vakuumske masaže so: - lepša, bolj čvrsta, prožna in napeta koža -izboljša se krvni pretok in pretok limfe - izboljšuje presnovo - pospešuje izločanje znoja in loja - povečuje mišični tonus - rahlja vozličke - sprošča telo - lajša bronhitis in astmo ( v tem primeru jih postavljamo na hrbet ) - pomaga pri migrenah in glavobolih ( polaga se jih na obraz, hrbet )

  Kineziotaping
  Kineziotaping je metoda lepljenja posebnih trakov na kožo oz. ‘’oboleli’’ del telesa. Glavna funkcija je izboljšanje funkcije mišic, izboljšanje cirkulacije telesnih tekočin, zmanjšanje bolečine in podpiranje funkcije sklepov.

  Metoda kineziotapinga je bila sprva najbolj popularna v azijskih državah, saj jo je prvi razvil in v klinični praksi preveril Japonec dr. Kenzo Kase, doktror kiropraktike. Leta 1995 so tehniko začeli uporabljati tudi v ZDA. Po olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 pa se je močno razširila po vsem svetu. Danes je kineziotaping ena vodilnih metod zdravljenja in preventive in ga uporabljajo zdravniki in športniki po vsem svetu.

  Trak je narejen iz elastičnih polimernih in bombažnih vlaken. Na tankem bombažnem traku je nameščeno lepilo iz 100% akrila, katero običajno ne povzroča nobenih alergij in ne draži kože. Trak zagotavlja zračnost kože in je zelo tanek , zato ga običajno po 10 minutah ne čutimo več.  Učinkovit je 3 - 5 dni, je vodoodporen, zato ne predstavlja tudi nobene ovire pri tuširanju, ukvarjanju s športom in drugih vsakdanjih opravilih.Trakovi se lahko nameščajo praktično po celem telesu.

  Glavni učinki kineziotapinga
  :- izboljša funkcijo mišic ( izboljša kontrakcijo, zmanjšuje utrujenost,napetost in krče, poveča gibljivost )-  izboljšanje cirkulacije telesnih tekočin ( izboljša krvno in limfno cirkulacijo, zmanjša vnetje, otekline in hematome, izboljša metabolizem )-  zmanjšanje bolečine-  podpiranje funkcij sklepov ( normalizira mišični tonus, izboljša obseg gibljivosti )

  Zdravljenje Tesla metamorfoza

  Tesla metamorfoza je izredno močna metoda zdravljenja, samozdravljenja in »čiščenja« duha. Zasnovana je na uporabi Teslovih zdravilnih frekvenc, katerih cilj je, da privedejo frekvenco svetlobe človeškega telesa do popolnega ravnovesja.
  Gre za povsem nove zdravilne frekvence, s katerimi se v zelo kratkem času dosegajo neverjetni rezultati, ozdravitve od mnogih, za ortodoksno medicino neozdravljivih bolezni, kot so rak, aids, sindrom kronične utrujenosti, luskavica, tumor, hude bolezni srca, artritis, poškodbe hrbtenice…, celo ozdravitve prirojenih telesnih okvar. Še pomembnejša od teh ozdravitev pa je lahko evolucija zavesti, ki jo spodbujajo Teslovi valovi oz. t.i. skalarna energija, ki predstavlja povsem novo frekvenco energije, ki presega vse omejitve, slabosti in pomanjkljivosti do zdaj znanih energijskih metod zdravljenja.
  Tesla metamorfoza pripomore k človekovi preobrazbi na vseh ravneh, tako na fizični, psihični, mentalni kot na duhovni. Gre za metodo, ki vas ne le ozdravi fizičnih simptomov, temveč vas skozi kompleksen proces povezovanja z vesoljem, ponovno uskladi z univerzalno frekvenco in omogoči vaš osebni razvoj na vseh področjih.

  Ustanoviteljica Tesla metamorfoze je Anja Petrović, svetovno priznana zdravilka, ki že dve desetletji živi in dela v Avstraliji.
  Preden je leta 2009 dobila kanalizirano sporočilo, »Tesla zdravljenje« in »Rekonstrukcija«, se je vrsto let ukvarjala z Usui Do Reikijem in osem let tesno sodelovala z dr. Ericom Pearlom, mu asistirala na njegovih seminarjih in izvajala Reconnection oz. zdravljenje s ponovno povezavo. Le-to se na prvi pogled bistveno ne razlikuje od zdravljenja s Tesla metamorfozo, toda bistvena razlika je v energijski frekvenci.

  Posebnosti metode
  -  Vključujemo se v Teslove valove, ki so značilne purpurne barve in ki so povsem različni od Hertzevih in drugih energijskih valov, ki se uporabljajo pri drugih metodah zdravljenja. So dimenzionalno bogatejša oblika energijskih frekvenc, ki postanejo z oddaljenostjo močnejše in ki prihajajo iz »zunanjega prostora«.
  - Ta  energija izzove v človeku spontano usklajevanje s frekvenco Zemlje in Univerzuma in sproži proces samozdravljenja na vseh ravneh. Aktivira se naravna inteligenca telesa. Človek se na podlagi te energije začne preobražati v tisto, kar naj bi bil. In kar je najpomembneje, ta energija ima svojo lastno inteligenco, ki deluje z inteligenco našega telesa, je stalni pretok informacij, ki nas preoblikujejo v izvorno zunanjo in notranjo podobo.
  - Pri Tesla metamorfozi zdravja se ne osredotoča na simptome bolezni in na določen rezultat, pač pa na človeka kot celoto. Zdravi izvorne, torej resnične vzroke bolezni, težav in disfunkcij. Zdravi osebo kot celoto, tako na fizičnem nivoju, kot na nivoju človekove duše, razuma in psihe. Zato niti ni pomembno za kakšno bolezen gre. Vsaka bolezen je namreč le vidni odziv notranjega dogajanja v človeku.
  - Ozdravitve pogosto močno presegajo predvidevanja in zmožnosti uradne medicine. Klienti poročajo o ozdravitvah od raka, luskavice, srčnih obolenj, artritisa, sindroma kronične utrujenosti, poškodb hrbtenice… in celo prirojenih telesnih okvar. Rezultati so hitro vidni, po tretji seansi je navadno že  jasno ali je prišlo do pomembnih sprememb.
  - Teslovi valovi spodbujajo evolucijo zavesti in prečiščevanje duše (zdravljenje karme) ter razvoj na vseh nivojih-fizičnem, mentalnem, čustvenem, duhovnem, kar je morda še pomembnejše od samega zdravljenja. Prav tako aktivirajo rekonstrukcijo izvirnih trinajstih delov človeške verige DNK.
  - Za razliko od nekaterih metod, kjer čutimo pretok energije skozi roke, se pri tej metodi zdi, da je energija prisotna vse okoli nas, da se ustvarja neko polje in da postaneta praktik in klient del tega polja.
  - Praktik Tesla metamorfoze ne postavlja diagnoze, ne usmerja energije, nič ne vleče iz telesa, niti mu kaj dodaja. Višja zavest klienta sama usmerja neke vrste sporazumevanje z univerzalno zavestjo, praktik ta proces le pomaga spodbuditi  in nastopa tu v vlogi opazovalca in opazovanega.
  - Zdi se, da se pri tej metodi srečamo z nizom frekvenc različnih metod zdravljenja. Klienti namreč med seanso pogosto občutijo različne vonje, okuse (aromaterapija), slišijo zvoke, glasbo (terapija z zvokom, glasbo), čutijo vibracije (vibracijska terapija), vidijo barve (barvna terapija), doživljajo spremembe temperature itd. Nekateri vidijo različne ljudi, pokrajine, angele…, doživljajo nekaj, kar ni prisotno v tej dimenziji. Nekateri čutijo celo fizični dotik, čeprav se praktik osebe ne dotika, pač pa deluje z oddaljenosti.
  - Zdravljenje se lahko začne že s samo namero praktika. Posnetki s PIP kamero namreč kažejo, da prihajajo te frekvence energije, ki predstavljajo Teslove valove, v prostor za seanso še pred prihodom klienta in praktika. Vse kaže, da imajo Teslovi valovi lastno inteligenco in da jih že sama namera za zdravljenje privede v prostor, kjer naj bi seansa potekala.
  - Ta metoda zdravljenja presega vsako tehniko in njene omejitve.

  Pomaga nam postati večdimenzionalno bitje – Bitje svetlobe!

  Potek seanse
  Pri seansi Tesla metamorfoze zdravja vzpostavi praktik polje višjih vibracij, ki omogoča prenos svetlobe in informacij.Rezultat tega procesa je povezava višje inteligence stranke in inteligence vesolja. Inteligenca telesa stranke se odzove na zdravilne frekvence iz Univerzuma, praktik pa je tu samo da pomaga vzpostaviti harmonično povezavo med klientom in Univerzumom. O sami ozdravitvi odloča višja inteligenca klienta in vesolja.
  Tesla metamorfoza zdravja se izvaja v ciklusu treh seans, med katerimi je priporočljiv premor en dan do tri dni, toda ne več kot teden dni, saj se tako dosežejo optimalni rezultati. Po treh seansah je že nekako jasno, če so se zgodile kakšne spremembe in večinoma so tri seanse dovolj, izjemoma do pet. Zdravilne frekvence namreč ne prenehajo s svojim delovanjem po zaključeni seansi, pač pa delujejo še naprej in izvajajo proces samozdravljenja.
  Posamezna seansa traja približno 30-40  minut. Klient udobno leži, oblečen in z zaprtimi očmi, na terapevtski mizi, praktik pa se ga med seanso fizično ne dotika.